Lichaamsanalyse

image12

Wat houdt het in?

Indien gewenst en het jouw doel bewerkstelligt kunnen we een lichaamsanalyse doen. De analyse wordt gedaan met een Tanita-weegschaal die onder andere het gewicht, vet%, vocht%, spiermassa en visceraal vet (vet in de buikzone) meet. Dit doordat de weegschaal heel kleine elektrische impulsen door het lichaam stuurt waarbij de weerstand die de vetmassa hieraan biedt, wordt gemeten. 


Deze gegevens geven een beeld van de algemene gezondheid van het lichaam. Met deze gegevens kunnen we aan de slag om een plan op te stellen en gaan we meenemen om de vooruitgang op te volgen. 

Niet enkel de cijfers tellen

De gegevens uit de lichaamsanalyse kunnen een beeld geven van de fysieke gezondheid van uw lichaam. Maar uw proces en doelen draaien om meer dan enkel die cijfers. Het doel is, onafhankelijke de soort voedingsbegeleiding, om zich mentaal goed te voelen in een gezond lichaam. De cijfers kunnen dan nog zo goed zijn, als je je mentaal hierbij beperkt voelt (denk aan te strenge diëten), zal het doel moeilijk te bereiken en vooral te behouden zijn.